Hondenschool Rotterdam

Methode

De clickermethode

Wij werken met de clickermethode. Dit is een positieve trainingsmethode die zijn oorsprong vindt in de dolfijn training.

Positief gedrag belonen

De hond word beloond voor positief gedrag en genegeerd voor negatief gedrag. Doordat positief gedrag bekrachtigd wordt zal de hond dit gedrag herhalen. Deze methode wordt ook het reinforcement systeem genoemd.

Bij goed gedrag van een dolfijn klinkt een fluitsignaal, gevolgd door een beloning. De dolfijn ervaart dan het fluitsignaal als een deel van de werkelijke beloning.

De clicker voor honden

Bij de hondentraining is het fluitsignaal vervangen door een click geluid. De clicker voor hondentraining Dit geluid wordt gemaakt met een clicker. Dit apparaatje heeft de grootte van een luciferdoosje. De clicker geeft het moment van goed gedrag aan. Met dit geluid kunnen we goed gedrag nauwkeurig aangeven zowel dichtbij als op afstand.

Na de click volgt een beloning. Dit is voor iedere hond anders: hondenvoer, een aai, een speeltje, enz. Kortom uw hond wordt beloond voor zijn positief gedrag in plaats van te worden gestraft voor zijn negatieve gedrag.

De clicker kan, wanneer oefeningen worden beheerst, weggelaten worden.

Voor alle honden

Alle honden zijn te trainen volgens deze positieve trainingsmethode. Laat het gedrag van uw hond u niet ontmoedigen. Deze methode staat voor een prettige en rustige training tussen u en uw hond.

Algemeen Hondentrainingscentrum Rotterdam zal altijd kijken naar het karakter van uw hond en op basis daarvan een persoonlijk trainingsadvies geven.

Meer weten? De informatieavond!

Voor alle cursussen bent u welkom op onze informatieavond.

  • Demonstratie van de clicker methode bij een pup en volwassen hond.
  • Op deze avond gaan wij dieper in op onze trainingsmethode.
  • U krijgt tijdens deze avond antwoord op uw vragen.
  • Gratis en vrijblijvend advies over welke cursus het best past bij uw hond.

Onze voorwaarden

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze cursussen en activiteiten.

Vragen?

Neem vandaag nog contact op.